Nová technologie ochlazení domu v horkých dnech

externi_penetrace

Nové technologie nám dovolují řešit problémy běžného života velice komfortně a především s vysokou účinností. A právě termoizolační, vodou ředitelnou venkovní stěrku AERO-THERM® exterier lze zařadit mezi technologie nové generace.

AERO-THERM® exterier splňuje veškeré požadavky odolnosti vůči UV záření. Je hydrofobní a paropropustný. Jeho vynikající pružnost eliminuje také vznik viditelných trhlin na fasádě. Jeho hlavní funkce ale spočívá ve schopnosti odrážet a nepropustit dopadající tepelnou energii ze slunečního záření do zdí domu a tím výrazně omezit celkové zahřívání vnitřních prostor bytu nebo celé budovy.

Jak AERO-THERM® exterier funguje?

Technologie výroby je založena na unikátním složení celé stěrky. Obsahuje kleněné mikrokuličky nebo mikrokuličky s vysokou pevností a pružností, alternativně Aerogel, pojivo a aditiva. Lze ho aplikovat natažením na stěnu jako běžnou stěrku nebo ho lze bez komplikací naředit a aplikovat přímo nástřikem na zeď. Díky svým jedinečným vlastnostem může vytvářet finální vrchní vrstvu, ale vhodnější je jej použit jako mezivrstva pod venkovní omítku či fasádní barvu. Z technologických důvodů nedoporučujeme AERO-THERM® exterier pigmentovat přísadou barev.

externi_penetrace_anim

Hlavní výhody AERO-THERM® exterier

  • Výrazné snížení nákladů na klimatizaci interiéru
  • I bez klimatizace jsou v letních dnech prostory výrazně méně prohřáté
  • Lze aplikovat jak na minerální zdivo, tak i na kovové konstrukce budov
  • Svou pružností zamezí trhlinám na fasádě
  • Lze aplikovat i na stávající fasádu
  • Možnost aplikovat i nástřikem
  • Účinná vrstva je již pouhý 1mm
  • Životnost je až 25 let.

nakres-externi2a

  1. teplota vnějšího pláště budovy za oblačného dne
  2. teplota vnějšího pláště budovy za slunného dne
  3. teplota vnějšího pláště budovy za slunného dne po aplikaci stěrky

Všechny vlastnosti a uváděné hodnoty u termoaktivních stěrek AERO-THERM® jsou potvrzeny certifikáty a ověřeny v reálném prostředí. Postupy měření byly též odsouhlaseny zkušebnou BRE v Londýně.

Blog

Zobrazit více