Plíseň na stěnách je minulostí

sterka_proti_plisni

Snad každý z nás musí čas od času řešit tolik nepříjemný vznik plísní na stěnách. Původ vzniku plísní v interiérech má většinou vždy stejný důvod. Srážející se vlhkost v místech, kde dochází k výraznému teplotnímu rozdílu, tzv. tepelnému mostu. A právě tato vlhkost vytváří ideální podmínky pro vznik plísní. Jejich existence je velice nepříjemná a rozhodně nevytváří zdravé prostředí pro spokojené bydlení.  Řada přípravků na trhu sice krátkodobě vyřeší eliminaci plísně na stěně, ale neodstraní pravou příčinu. Proto je vždy jen otázkou času, kdy se plíseň objeví na stěně znovu.

Naše společnost Vám přináší velmi účinné řešení v boji s plísní. Vnitřní termoaktivnístěrka AERO-THERM® interier nabízí moderní technologii , která řeší samotnou podstatu vzniku plísně. Stěrku lze nanášet běžným způsobem nebo ji,v případě vhodného naředění, i aplikovat stříkací pistolí. Funkční tloušťka nanesené vrstvy je 1mm. Většinou se nanáší na vnitřní plochy stěn, které jsou zároveň stěnou venkovní. Stejně tak je vhodná její aplikace i kolem oken.

Stěrka pracuje na principu okamžitého odrazu tepla zpět do místnosti. AERO-THERM®   obsahuje mikrokuličky, které zajišťují výrazné snížení tepelné vodivosti. Kuličky, obsažené ve stěrce, jsou duté a částečně vakuované nebo jsou plněné speciálním plynem. Stěrka je směsí kvalitních plniv, disperzí a aditiv, které ji dodávají perfektní vlastnosti, ale především obsahuje aerogel, který lze označit za nejlepší izolant do této doby.

A právě složení stěrky AERO-THERM® garantuje i schopnost pohlcovat okolní vlhkost. Dokonce i v místnostech, kde ji svou činností vytváříme takové množství, že dochází k viditelnému srážení vzdušné vlhkosti na stěnách. Ukázkovým případem takových místností v domácnosti  jsou koupelna nebo kuchyně. Pokud ale máte na stěnách stěrku AERO-THERM®, máte problém vyřešený. Stěrka samotná je schopna většinu takové vlhkosti pohltit do sebe a tím zabránit možnosti vzniku plísní. Pokud následně tyto prostory dostatečně vyvětráte, zachycená vlhkost ve stěrce se sníží a je opět schopná absorbovat další vzdušnou vlhkost.

Pokud tedy chcete jednou pro vždy vyřešit problém se vznikající plísní ve Vašem bytě, použijte naši interiérovou stěrku AERO-THERM®.Nejenže tvorba plísní bude minulostí, ale zároveň získáte špičkovou prodyšnou izolační vrstvu, která zabrání úniku tepla a ušetříte i na nákladech na vytápění.

proti_plisnimPokud aplikaci stěrky teprve plánujete, ale s ohledem na okolnosti potřebujete okamžitou likvidaci již vzniklých plísní, doporučujeme použít náš přípravek ASANEX, který odstraňuje plísně na zdi nebo dřevu do 0,5 hodiny.  Jedná se o kapalný antimikrobiální, hlavně protiplísňový, suspenzní prostředek s bělícím účinkem určený pro komplexní sanaci vlhkých zdí budov, skladů potravin, sklepních prostor, koupelen atd. Svým složením dokáže plísně nejen spolehlivě likvidovat, ale na rozdíl od jiných přípravků na plísně, zajistí i preventivní účinek a spolehlivě eliminuje opakovaný vznik plísní na takto ošetřeném místě.

Pokud by Vás zajímaly další podrobnosti o aplikaci stěrky AERO-THERM® interiér, neváhejte se na nás obrátit. Naše technologie je s úspěchem aplikována po celém světě a vynikající reference našich zákazníků jen potvrzují, že stěrky AERO-THERM® vyřeší nejen problémy se zateplením interiéru, ale zároveň dokáží eliminovat veškerou tvorbu plísní v domácnosti.

Blog

Zobrazit více